Öne Çıkanlar
Guru Dive Dalış Merkezi - Tüplü Dalış Eğitimi - Dalgıç Kursu

Başlangıç Seviyesi Dalış Eğitimi TSSF CMAS 1 Yıldız Dalıcı Eğitimi

TÜPLÜ DALIŞ EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ CMAS BİR 1 YILDIZ DALICI EĞİTİMİ
Başlangıç Seviyesi Dalış Eğitimi ne Katılabilmek için öncelikle yüzme bilmek, 14 Yaşını doldurmuş olmak, sağlığınızda bir problem olmaması gerekiyor. Dalış kursu nun içeriğinde de Toplam 15 saat teorik eğitim. 5 adet açık deniz dalışı ve tüm eğitimin sonunda yazılı sınavda başarılı olan dalıcı adaylarına uluslar arası geçerli Tssf Cmas 1 Yıldız dalıcı sertifikası almaya hak kazanırlar. Ayrıntılı bilgiler aşağıdaki gibidir.
 (Bakınız TSSF talimatnamesi)

1 YILDIZ DALICI KURS BEDELİ: 9000TL. (Fiyata dahil olanlar 12-15 Saat sınıfta teorik eğitim, İstanbul içinde kendi tesislerimizde ve teknemizden yapacağınız 5 eğitim dalışı, tüm dalış ekipmanları kira bedelleri, orjinal TSSF 1 Yıldız dalıcı kitabı, dalış kayıt defteri, TSSF ye ödenecek olan tüm harçlar ve bröve masrafları.)
**Eğitim dalışlarını isteyen öğrencilerimiz şehir dışında gerçekleştirebilir.

Kursumuz toplamda 2 hafta sürmektedir. Buluşma günlerimiz aşağıdaki gibidir.

İlk Hafta
Pazartesi akşam saat 19:00 gibi Bakırköy ofisimizde ilk teorik eğitimimizi gerçekleştiriyoruz.

Çarşamba akşam saat 19:00 gibi Bakırköy ofisimizde ikinci teorik eğitimimizi gerçekleştiriyoruz.

Cuma akşam saat 19:00 gibi Bakırköy ofisimizde ilk havuz dalışımızı gerçekleştiriyoruz.

İkinci hafta
Pazartesi akşam saat 19:00 gibi Bakırköy ofisimizde üçünçü teorik eğitimimizi gerçekleştiriyoruz.

Çarşamba akşam saat 19:00 gibi Bakırköy ofisimizde dördüncü teorik eğitimimizi gerçekleştiriyoruz.

Cumartesi günü ilk deniz dalışlarımızı (Toplam 2 adet) sahil tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. (İsteyenler hafta içi yapabilirler.)

Pazar günü ikinci deniz dalışlarımızı (Toplam 2 adet) teknemizden gerçekleştiriyoruz. (İsteyenler hafta içi yapabilirler,)

 

TSSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI TEORİK KONULARI ve KISACA KONU İÇERİKLERİ
1T1 İDARİ DERS: TSSF ve CMAS nedir? Genel Bilgiler, Kimler Dalıcı olabilir ve Eğitim dizgelerine giriş konularını içerir,.Slayt ve Video gösterimli Canlı anlatım.
1T2 TEMEL DONANIM: Maske, Palet ve Şnorkel kullanımı amaçları, yapıları, çeşitleri, şekilleri, uygulamalar ve pratik bilgiler, Havuz ve deniz uygulamaları.
1T3 TEMEL DALIŞ İŞARETLERİ: Su altında haberleşme teknikleri, zorunlu dalış işaretleri, Özel dalış işaretleri amaçları ve uygulamalarının Slayt Gösterisi , video destekli anlatımı.
1T4 BASINÇ VE HACİM İLİŞKİLERİ: Basınç ve hacim hakkında genel bilgiler, Basınç, hacim uygulamaları problemler, çözümleri video ve slayt gösterisi eşliğinde anlatımı.
1T5 BAĞIMSIZ ALETLİ DALIŞ DONANIMI: Dalış Tüpleri ve Regülatörlerle ilgili , çalışma prensipleri, çeşitleri, yapılış biçimleri kullanım şekilleri, özel ekipmanlar, ekipmanın kurulumu, dikkat edilecekler konularında video ve slayt gösterisi eşliğinde uygulamalı anlatım.
1T6 FİZİK FİZYOLOJİ: Su altında ISI, IŞIK, SES başlıkları altında Fizik konuları ve Temel yaşam destek sistemi, Dolaşım sistemi, Solunum sistemi, Nitrojen narkozu, Dekompresyon(vurgun) Hastalığı, Tükenme, Boğulma, Hipoksi, Hipotermi konularını içeren fizyolojik konularla ilgili özel ayrıntılı bilgileri slayt ve video gösterimleriyle anlatılması.
1T7 YÜZERLİK EKİPMANLARI: Yüzerlilik dengeleyici yeleği BC (Buoyancy Compensator) Tanıtımı, Teknik özellikleri, kullanım amacı, çeşitlerinin uygulamalı, slayt gösterimi ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T8 DALIŞ ELBİSELERİ VE YARDIMCI MALZEMELER: Su altında ISI yalıtımımızı sağlayan elbiselerin çeşitleri, özellikleri, kullanım şekillerinin, uygulamalı slayt gösterimi ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T9 MALZEMELERİN BAKIMI VE SAKLANMASI: Tüm dalış malzemelerimizin bakımını nasıl yapılacağını, nasıl çok daha uzun ömürlü olabileceğinin, uzun süre kullanılmadığında nasıl saklanır konularının slayt ve video gösterimi eşliğinde anlatılmı.
1T10 KENDİNİ VE BAŞKASINI KURTARMA: Su altında tehlikeli bir durumda kalındığında nasıl müdahale edileceğini, uygulamalarını senaryolar üzerinde slayt ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T11 GÜVENLİ DALIŞ KURALLARI: Su altında keyifli dalış için uyulması gereken kurallar dikkat edilecekler ve altın kurallar slayt ve video gösterimleriyle anlatılması.
1T12 DALIŞ BÖLGESİ SEÇİMİ VE KORUMA: Konuyu içeren sohbet eşliğinde tecrübelerinde paylaşıldığı video ve slayt gösterisi eşliğinde anlatılması.
1T-EK1 DEKOMPRESYON TABLOLARI: Su altında Ne derinlikte, Ne kadar kalabileceğinizi hesaplayan ve her dalış öncesi bu bilgiler ışığında dalış planı nasıl yapılacağının kavrandığı uygulamalı ve slayt gösterisi eşliğinde anlatımı.

TSSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA NASIL BAŞARILI OLABİLİRİM
1). TEORİK KONULARDAN OLACAK SINAVDAN %70 DOĞRU CEVAPLAMAK
2). AÇIK DENİZ DALIŞLARINDA PRATİK SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK

TSSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA VERİLECEK BELGELER
1). ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN 18 METREYE KADAR DÜNYANIN HER YERİNDE DALIŞ YAPABİLECEĞİNİZ ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN TSSF – CMAS BRÖVE SAHİBİ OLACAKSINIZ.
2). TSSF – CMAS DUVAR DİPLOMASI
3). TSSF – CMAS  BİR DALICI YILDIZ KİTABI
4). TSSF – CMAS DALIŞ KAYIT DEFTERİ

TSSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİLERİ
1). FEDERASYONA BAĞLI BİR DALIŞ KURULUŞUNDAN EĞİTİM VE BELGE ALMIŞ OLMALIDIR. DALIŞ DONANIMLARINI SÖKÜP TAKABİLEN, TÜM DALIŞ BECERİLERİNİ KOLAYLIKLA UYGULAYABİLEN,
2). YANINDA 3 YILDIZ DALICI YA DA DALIŞ EĞİTMENİ EŞLİĞİNDE EN ÇOK 18 METREYE KADAR DALIŞ YAPABİLEN DALICIDIR. GECE DALIŞI YAPAMAZ.
 
TSSF – CMAS 1 YILDIZ DALICI ÖRNEK BRÖVE