Öne Çıkanlar
Guru Dive Dalış Merkezi - Tüplü Dalış Eğitimi - Dalgıç Kursu

Çanakkale Dalış Noktaları ve Hakkında Bilgiler

Lundy Batığı:
1908 yılı İngiltere yapımı bu trol gemisi, I. Dünya Savaşı sırasında batmıştır. 28 metre derinlikte, kumun üzerinde sağlam ve tek parça halinde bulunmaktadır. Çevresinin kum yapısı nedeni ile canlılık daha çok batığın iç bölgesi ve çevresindedir.

Canlı popülasyonu: Mavi, mor ve turuncu süngerler, deniz tavşanları, küçük yengeçler, büyük kollu istakozlar, küçük karagözler, müren ve orfozları görmek mümkündür.

Su Tankeri Batığı:
Suvla koyu içerisinde yer alan batık günümüze kadar kendini çok iyi korumuş bir batıktır. Savaş zamanında askerlere tatlı su üretmek için kullanılan geminin üzerinde eva kazanları olduğu gibi durmaktadır. 14 metrede yer alan batık 1 yıldız dalıcılar için uygundur.

Bebek Kayaları:
Saros Körfezi`nin Ege Denizi`ne açılmadan önceki son kayalığıdır. Güneyli veya Kabatepe’den tekneler ile gidilir. Genellikle akıntı vardır. 12 metreden sonra başlayan renkli kayalıklar arasında çok çeşitli deniz canlılarını görmek mümkündür.

Büyük Kemikli Burnu:
Kıyıdan dalış yapılabilecek ender yerlerdendir. Aynı zamanda tekne ile ulaşım yapılmaktadır.

Canlı popülasyonu: Lipsoz, eşkina, orfoz, dülger balığı ile birçok çeşit sünger ve mercan türü ile karşılaşmak mümkündür. Bazı dalıcılar tarafından yunus ve köpek balığı görüldüğü söylenmektedir.

Majestik Batığı:
Çanakkale Boğazı çıkışında Gelibolu Yarımadası’nın en ucunda bulunan batık 18-29 metrelerdedir. Henüz patlamamış bombaları, geminin topunun oturduğu döner zemin, bacalar ve yana devrilmiş gözetleme kulesi etrafında oluşan sualtı faunası ile görülmeye değerdir. 

Alman Torpedo Gemisi:
I. Dünya Savaşı sırasında batmış olan bu gemi, 16 metrede ve Çanakkale Boğazı’nın yoğun deniz trafiğinin ortasındadır. Görüş kısmen düşüktür.

Goliad:
Seddülbahir limanına oldukça yakın olan bu batığın en derin yeri 61 metrededir. Bölge akıntılı olduğu için ender dalınabiliyor.

Kaptan Franco Batığı:
26-44 metreler arasında yatan bu batık, Çanakkale Boğazı’nın akıntılı bölgesindedir ve görüş kimi zaman oldukça düşüktür. Tecrübeli dalıcıların dalabileceği bir bölgedir.

Canlı popülasyonu: Renkli mercan ve sünger görmek mümkündür.

Gaulois:
Kumkale açıklarında yer alan bu batık yaklaşık 52 metre derindedir. Gemi geçiş yolu üzerinde olduğundan dolayı dalış için özel izin gereklidir. İleri derecede dalış tecrübesi gerektiren ve normal scuba ekipmanıyla ulaşılması güç bir noktadır.

İbrice Limanı:
Saros Körfezi’nde dalış için çok tercih edilen bir yerdir. Hem tekne hem de kıyı dalışı için elverişlidir. Eğitim dalışları için uygundur. Kıyı bölgesinde Cennet ve Cehennem olmak üzere 2 ayrı dalış noktası bulunur. Limanın sağında yer alan Cennet, 8-10 metrelere kadar derinleşebiliyor. Gece dalışları için tercih edilebilir. Limanın solunda yer alan Cehennem’de 30 metrelere inen dik bir yeraltı duvarı vardır.

Canlı popülasyonu: Müren, mığrı, böcek ve istakoz görmek mümkündür.

Kömür Limanı:
Genellikle çadır konaklamalı dalışların yapıldığı Kömür Limanı, hem eğitim dalışlarına hem de normal dalışlara elverişlidir. Gece dalışları için de uygundur.

Canlı popülasyonu: Orfoz, müren, mığrı, deniz tavşanı, ahtapot, istakoz gibi deniz canlılarını görmek mümkündür.

Minnoş Kayalıkları:
Gelibolu yarımadası tarafında bulunan bu kayalıklar, hem eğitimler için idealdir hem de zengin dip yapısı ile tecrübeli dalıcılar için uygundur. Duvar dalışı yapmak ve birçok deniz canlısı görmek mümkündür.

Harmankaya:
Tekne dalışı için idealdir. 7 ile 30 metre derinlik arasında dalış yapılabilir. Eğitim dalışları yapılabilir. Erikli’den yaklaşık 1 km uzaklıktadır.

Toplar Burnu ve Tüneller:
Duvar dalışı için oldukça elverişlidir. 30 metre derinliklere kadar iner.

Canlı popülasyonu: Tünel ve kovuklarda değişik deniz canlılarını ve iri mercanları görmek mümkündür.